Politica spitalului

In Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Constanta sunt internate boli transmisibile, de aceea obiectivele noastre principale sunt reprezentate de izolarea si tratarea acestor afectiuni.

In vederea izolarii s-au stabilit si se aplica proceduri stricte in ceea ce priveste limitarea transmiterii agentilor infectiosi, in special prin respectarea circuitelor epidemiologice si a normelor de igiena si de precautie universala privind manipularea si contactul cu sangele si produsele patologice. Din acest punct de vedere sunt folosite doar materiale sanitare si instrumentar de unica folosinta, conform normelor sanitare in vigoare.

Necesitatea izolarii se concretizeaza prin internarea pe categorii de afectiuni, fiind evitata intalnirea bolnavilor cu afectiuni diferite in spatii comune. De aceea, in spitalul nostru nu exista spatii de joaca sau de masa comune pentru bolnavi; totodata, bolnavii sunt sfatuiti sa ramana in saloane, sa nu se plimbe pe holuri, evitand astfel transmiterea bolilor infectioase in spital.

Pacientii spitalului avand boli transmisibile, este interzisa donarea de tesuturi, organe sau sange de catre acestia pentru alte persoane.

Donare de sange este incurajata doar pentru apartinatorii sanatosi ai acestora, la centrul judetean de transfuzie sanguina.

Transmiterea bolilor infectioase, prin nerespectarea recomandarilor personalului spitalului nostru si a regulamentului intern, se pedepseste conform prevederilor legale in vigoare.